Kallurite miljoniost jääb ära

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallur Aidu karjääris.
Kallur Aidu karjääris. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eesti Energia Kaevandused on lähiaja plaanidest kriipsutanud maha poole miljardi krooni kulutamise, et vahetada välja suurem osa karjäärikallurite pargist.

Põlevkivikontsern soovis eelmise aasta sügisel väljakuulutatud riigihankega soetada olenevalt kandevõimest 25 kuni 40 karjäärikallurit kaevise transportimiseks Aidu ja Narva karjääris, kirjutab Põhjarannik. Hanketeate kohaselt pidi suurostu maksumus jääma 415-530 miljoni krooni vahemikku.

Ettevõtte juhatus lõpetas aga riigihanke põhjendusel, et muutunud majandusolukorras, kus põlevkivi tarbimine väheneb 30 protsenti, oleks hankemenetluse jätkamine hankijale majanduslikult koormav ja ebaotstarbekas.

«Üldist majandusolukorda arvestades poleks korraga nii suure rahalise koormuse võtmine samuti kõige õigem samm,» tõdes Eesti Energia Kaevanduste juhatuse liige tootmisdirektor Erik Väli.

Samas ütles ta, et uusi kallureid tuleb nii või naa osta, sest kümnete praegu kasutuses olevate masinate eluiga on jõudmas lõpusirgele ja need tuleb uutega asendada, ent seda ei tehta ühe korraga. Nii ongi praegu välja kuulutatud uus hange kahe vähemalt 63tonnise kandevõimega karjäärikalluri ostmiseks koos täishooldusteenusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles