Krediidipank pakub võimalust laenuleping eurost lahti siduda

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediidipangal on jaotamata kasumit üle 80 miljoni.
Krediidipangal on jaotamata kasumit üle 80 miljoni. Foto: Urmas Luik

Krediidipank pakub oma korrektsetele klientidele septembri lõpuni võimalust krooni devalveerimise võimalikku riski hajutada ja laenulepingud eurost lahti siduda.


«Eestis on üldlevinud praktika, et kuigi kliendid tasuvad laenu kroonides, arvestavad pangad tagastatava laenusumma väärtust eurodes. Kui Eesti krooni väärtus euro suhtes peaks langema, suureneb kliendi poolt tagastatav laenusumma Eesti kroonides vastavalt euro/krooni vahetuskursi muutuse suurusele. Krediidipank aitab oma parimatel klientidel seda riski hajutada,» kirjutab pank teates.

Olgugi et Eesti krooni devalveerimise tõenäosus on täna väga madal, soovib Krediidipank juhtida klientide tähelepanu tõsiasjale, et krooni kursi võimaliku muutumise risk lasub praegu täiel määral laenusaaja õlul. Kursiriski realiseerumine võib tulevikus halvendada kliendi maksevõimet ning põhjustada raskusi laenulepingu täitmisel.

Lepingu kroonipõhiseks muutumisel rakendatakse lepingule baasintressina Krediidipanga baasintressi Euribori asemel. Samuti tuleb kliendil tasuda lepingu muutmise tasu - juriidilistel isikutel 1000 krooni ja eraisikutel 500 krooni.

Krediidipanga baasintress on panga kodulehe andmetel praegu 4,25 protsenti. Eelimise aasta lõpus oli see 5,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles