Ettevõtjad: käibemaksu tõus toob tarbimisse mõõna

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käibemaksu tõstmine tõi ettevõtetele kaasa lisakulutusi.
Käibemaksu tõstmine tõi ettevõtetele kaasa lisakulutusi. Foto: Corbis / Scanpix

Käibemaksu tõus kahe protsendipunkti võrra ei too riigile soovitud 800-miljonilist lisaraha, sest tarbimine väheneb, leiavad ettevõtjad.


Valitsus peaks tegema majandust elavdavaid otsuseid, mitte ainult vahendeid valimata riigikassat täitma, ütles Leiburi juht Ants Promann, kirjutab

Äripäev

.

Praegustes majandusoludes peaks käibemaksu hoopis langetama, lisas Leiburi juht. Käibemaksu tõstmine tähendab Promanni kinnitusel hinnatõusu ja tarbija peab selle kinni maksma.

1. juulini on jäänud vaid kuus tööpäeva ja kui praegu alles menetletakse käibemaksu tõstmise küsimust, siis näitab see, et asju tehakse vägagi ülepeakaela kiirustades, ütles Promann.

Ka ASi Põltsamaa Felix juhi Anti Orava sõnul ei tohiks käibemaksu tõus toimuda nii lühikese etteteatamisega. Igasugune maksutõus mõjutab tarbimist, see omakorda ettevõtjate tegevust, lisas ta.

Riik peaks sügavamalt analüüsima hoopiski oma kulutusi, mitte kohe lisaraha teenimise võimalusi otsima, märkis Orav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles