Enim teenivad sportlased: Tiger Woods teeb pika puuga ära

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiger Woods
Tiger Woods Foto: AFP / Scanpix

Ajakiri Forbes pani ritta 2008. aasta juunist selle aasta sama kuuni enam teeninud sportlased. Teistele teeb pika puuga ära golfiproff Tiger Woods.


Tiger Woods teenis aastaga tervelt 110 miljonit dollarit. Forbes kirjutab, et oma karjääri vältel on mees koos auhinnarahade ja esinemistasudega teeninud ligi 900 miljonit dollarit. Järgmisel aastal peaks Woodsist saama esimene sportlane, kes oma karjääri jooksul miljardi saanud on.

Golfiproff teenis rohkem kui kaks korda enam teistest sportlastest, kuigi veetis 8 kuud taastusravil pärast põlveoperatsiooni.

Teist kohta jagavad aga lausa kolm sportlast, kes igaüks said aastaga 45 miljoni võrra rikkamaks.
Kõigepealt Kobe Bryant, kes teenis oma raha välja palgana Lakersilt, Nike'lt, Upper Deckilt ning VitaminWaterilt.

Michael Jordan - kuigi korvpallur läks kolmandat korda erru 6 aastat tagasi, teenib ta siiani kõva raha Nike'lt, kes Jordani nime oma toodetes kasutab.

Kimi Raikkonenil ei lähe vormelis praegu küll väga hästi, kuid see-eest on ta üks enim teenivaid vormelisõitjaid.

42 miljoni dollarilise aastapalgaga on järgmine David Beckham. Adidas, Giorgio Armani ja Motorola maksavad jalgpallurile miljoneid selle eest, et viimane nende tooteid reklaamiks.

Kokku teenisid 20 edetabeli tipus olevat sportlast 789 miljonit dollarit. Koguteenistus on aastaga langenud ühe protsendi võrra.

Veel mõned:

LeBron James 40 mln korvpallur
Phil Mickelson 40 mln golfimängija
Manny Pacquiao 40 mln poksija
Valentino Rossi 35 mln mootorrattur
Dale Earnhardt Jr. 32 mln Nascar

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles