Jürgen Ligi: Sylvesteri vaidluse pikendamine oli viga

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles e24-le, et Sylvesteri maksuvaidluse venitamine oli viga, maksuameti juhtkonda välja vahetama minister ei kiirusta.

«Üksik kohtulahend ei pea määrama juhtkonna saatust, ammugi mitte vahetunud juhtkonna. Maksuvaidlused on õigusriigis alati risk,» ütles Ligi.

«Antud juhul tehti pika vaidlemisega tõesti viga ja ei võetud kuulda näiteks justiitsministri ekspertiisi,» jätkas Ligi. «Kuid riigi ja maksuameti kohus on tagada võrdne kohtlemine ja aus konkurents ning tulemuse hindamisel on tarvis hinnata tervikpilti. Ka nõudest loobumise korral oleks olnud karmilt küsijaid.»

Ligi viitas, et justiitsminister Rein Lang on teinud mitteametliku ekspertiisi vaidlusele, millega soovitas asi pooleli jätta.

Ligi märkis, et enam kui poole miljardi kroonine väljamakse, mis riigikassal lähipäevil ees seisab, ei ohusta erakorralise maksena riigieelarve tasakaalu.

«Eelarves on selle riskiga arvestatud,» ütles Ligi.

Kui maksuamet teeb oma otsuseid iseseisvalt, siis nii mahuka maksuasjaga kohtus käik eeldab reeglina rahandusministri ja ka ministeeriumi tippametnikkonna nõusolekut. Ligilt aru pärida selle vaidluse eest on küsitav, sest ta alles sai ministriks.

Sylvesteri asjas tuli esimese astme lahend, mida ringkonnakohus ega ka riigikohus pole põhisoas ümber lükanud juba mullu juunis, kuid maksuamet ei vandunud alla ja jätkas oma õiguse tõestamist ka järgmistes kohtuastmetes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles