Palts: maksuameti kaotus tõstatab ametnike vastutuse küsimuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Palts.
Tõnis Palts. Foto: Peeter Langovits.

Kahe aasta eest kolmes kohtuastmes maksuameti seljatanud Tõnis Paltsu sõnul peaks ameti tänane hiigelkaotus Sylvesterile tõstatama küsimuse poliitikute ja ametnike vastutusest kõige kõrgemal tasemel.


«Mina maksumaksjana ei pea kinni maksma ametniku lollust või poliitiku otsustusvõimetust,» rõhutas Palts. «Sylvesteri mehed on tublid, et jaksasid selle tee lõpuni käia.»

Paltsu ütles, et riik võlgneb avaliku vabanduse maksuterrori all kannatanud ettevõtjatele ja nende perekondadele. «Mingeid vingerdavaid õigustusi kuulda ei taha,» kinnitas ta. «Loodan, et maksu- ja tolliamet õpib sellest kaasusest nii palju, et ei torma praegusel keerulisel ajal niigi lonkavat ettevõtlust oma poolkõvade nõuetega koormama.»

Palts ja tema äripartner Toomas Peek said pärast neli aastat kestnud kohtusaagat lõpliku võidu ameti üle 2007. aasta augustis. Toona tagastati Paltsule 12 miljonit krooni pluss viis miljonit krooni intresse.

Tõnis Palts, Toomas Peek ja nende äripartnerid müüsid AS-i Levicom (pakkus kunagi käheda leviga mobiiliteenust Q-GSM, kaabeltelevisiooni ja internetiühendust) Tele2 kontsernile läbi Hollandi Antillidel registreeritud maksuvaba firma.

Maksuamet väitis, et nende eesmärk oli niimoodi vältida tulumaksu tasumist.

Levicomi omanikud kinnitasid, et põhjus oli majanduslik, sest näiteks poleks Tele2 hakanud seitsme erineva väikeaktsionäriga kauplema, vaid soovis aktsiaid osta ühelt, mitte Ida-Euroopas registreeritud firmalt.

Ringkonnakohus uskus toona Paltsu ning riigikohus keeldus ameti kassatsioonikaebust menetlusse võtmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles