Turundusuurija: kriisist taastumine tuleb pikk ja aeglane

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Faktum&Ariko juhatuse liige ja turundusuurija Kalev Petti.
Faktum&Ariko juhatuse liige ja turundusuurija Kalev Petti. Foto: Peeter Langovits
Faktum&Ariko juhatuse liige ja turundusuurija Kalev Petti arvab nagu Eesti tarbijadki, et kriisi põhi on käes või siis väga lähedal. Samas ei näe ta võimalust majanduse kiireks taastumiseks.
«Kuna praegu tuleb ka Euroopast ja mujalt maailmast ettevaatlikke positiivseid signaale, siis mina küll usun ja loodan, et me hakkame siin tasapisi taastuma,» ütles Petti täna toimunud pressikonverentsil.

Kriisist taastumiseks läheb aga väga palju aega, sest selleks on tarvis teadmistemahuka ja kõva ekspordipotentsiaaliga majanduse teket.

Eesti puhul võtab sarnase mudeli areng eriti kaua ja seda väidet tõestavad Petti sõnul ettevõtjate hinnangud Eesti majandusele.

Ta rääkis, et Faktum&Ariko on juba kümme aastat teinud firmade seas vastavasisulisi uuringuid ja mitte kunagi pole ettevõtjad Eesti majanduse potentsiaalile andnud rahuldavat hinnet.

«Mitte kunagi,» rõhutas ta ja lisas, et vundament meie majanduse arengule on äärmiselt nõrk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles