Põltsamaa eksport Rootsi langes, Kalev Rootsi turu suhtes optimistlik

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi kommid.
Kalevi kommid. Foto: Liis Treimann

AS Põltsamaa Felix ja AS Kalevi juhatuse liige Kaido Kaare sõnul Rootsi majanduslangus ettevõtetele tugevat mõju veel avaldanud ei ole, kuid languse jätkumine võib pärssida nende kasvuplaane.

AS-i Põltsamaa Felix müügist pea 40% moodustab eksport ning Rootsi on neile üks suurematest eksportturgudest. «Pean ütlema, et väga teravalt Rootsi majanduslangus meie tulemustes ei peegeldu. Sel aastal on tellimus võib olla veidi väiksem kui möödunud aastal, kuid mitte oluliselt,» ütles Kaare E24-le.

Samuti on AS Kalev saavutanud Rootsi turul juba olulise käibe ning nende plaanid on seotud edasise kasvuga. «Hetkel tundub, et maiustuste kategooriates on Kalevi kaubamärgil veel kasvuvõimalusi ja seetõttu vaatame Rootsi turgu pigem optimistliku pilguga,» rääkis Kaare AS Kalevi plaanidest.

«Rootsi turu äriline potentsiaal ja majanduse käekäik on meile väga olulised. Näeme lähiaastail võimalusi seal oma müükide kasvatamiseks, kuid majanduslangus võib loomulikult avaldada mõju meie kasvuplaanidele,» selgitas Kaare Rootsi turu tähtsust ettevõtetele.

Statistikaameti andmetel vähenes juunis Eesti kaupade eksport Rootsi 14 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles