Maailma rikkuselt teine inimene tahab osta Hollandi telekomioperaatori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püramiidskeem on müügiskeem, milles osaledes tasub tarbija võimaluse eest saada hüvitist peamiselt teiste tarbijate süsteemi kaasamisest, mitte kaupade või teenuste müügist.
Püramiidskeem on müügiskeem, milles osaledes tasub tarbija võimaluse eest saada hüvitist peamiselt teiste tarbijate süsteemi kaasamisest, mitte kaupade või teenuste müügist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Bill Gatesi järel varanduse väärtuselt maailmas teist kohta omav Mehhiko telekomimagnaat Carlos Slim soovib omandada Hollandi telekomioperaatori KPNi, milles ta ostis vähemusosaluse juba eelmisel aastal, kirjutab Wall Street Journal.

Hetkel omab Slim 29,77 protsenti KPNIst, ülejäänud aktsiate eest pakub ta 35 protsenti viimase 30 kauplemispäeva keskmisest kõrgemat hinda ehk 2,4 eurot aktsia kohta. See teeb ettevõtte koguväärtuseks 10,25 miljardit eurot.

Slimi ettevõte America Movil on hakanud Euroopa telekomiturul üsna agressiivselt tegutsema - eelmisel aastal omandati lisaks KPNi osalusele ka Telekom Austria aktsiaid ning väidetavalt on sihikul ka mitu teist ettevõtet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles