Vene tööstustootmine langes maikuus rekordilised 17,1 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varsti peaks põhi käes olema.
Varsti peaks põhi käes olema. Foto: Lennart Rikk

Venemaal langes maikuus tööstustootmine 2008. aastaga võrreldes 17,1 protsendi võrra, tegemist on suurima langusega alates globaalse majanduskriisi puhkemisest.


Tööstustoodangu langusest teatas föderaalne riikliku statistika teenistus. Maikuine langus on maksimaalne alates kriisi algusest, eelmine rekord pärines aprillikuust, kui langus moodustas 16,9 protsenti.

Langus oli suurem kui ekspertide prognoositud 13,1 protsenti, seega pole võimalik rääkida elavnemisest tööstustootmise vallas.

Maikuist rekordlangust selgitab osaliselt see, et eelmisel kuul oli üks tööpäev vähem kui 2008. aastal, ning et aprillis-mais saavutati tootmise languspõhi.

Kokku alanes jaanuarist maini tööstustootmine 15,4 protsendi võrra 2008. aastaga võrreldes. Mullu kasvas jaanuarist maini tööstustootmine 6,9 protsendi võrra, ning maikuus 6,7 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles