Oskustööjõu puudus läheb Saksa ettevõtetele kalliks maksma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amet pidas kinni käibemaskupettuses kahtlustatavad.
Amet pidas kinni käibemaskupettuses kahtlustatavad. Foto: SCANPIX

Euroopa suurima majanduse Saksamaa tugisambaks olevad väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted (VKEd) ei suuda leida oskustöölisi, mis tähendab enam kui 30 miljardi euro suurust lööki nende ettevõtete aastakasumile, selgub neljapäeval avaldatud uuringust.

Kolmveerand 700-st Ernst & Youngi uuringus osalenud VKEst ehk 30-2000 töötajaga ettevõttest teatas, et kvalifitseeritud tööjõu leidmine on kas «pigem raske» või «väga raske».

Suurimat mõju avaldab oskustööjõu puudus ehitus- ja energiasektorile, aga ka kaubandus-, teenindus- ja tööstussektorile.

Suurem osa VKEdest märkis, et raskused töötajate leidmisel kahandavad nende käivet ning 64 protsenti küsitletud ettevõtetest avaldas arvamust, et käive võiks selle probleemi puudumisel olla vähemalt kolm protsenti suurem. See tähendab, et aastatulust läheb kokku kaduma umbkaudu 33 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles