Lenk sõdib kütuseaktsiisi tõstmise plaani vastu

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla.
Tankla. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakondlane Heimar Lenk on vastu valitsuse kavale tõsta kütuseaktsiisi 10 protsendi võrra.

Neljapäeval kiidab riigikogu suure tõenäosusega selle maksutõusu heaks, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Jutt on sellest, kuidas raha teha oma tuttavate firmadele, kes võiksid nende majasid renoveerida,» teatas riigikogu liige Heimar Lenk. «Kui mina kuulsin Strandbergi (Marek Strandberg - toim) ettepanekut, siis mulle meenus Eesti Vabariigi alguspäevade suur rublamüük, mille autoriks oli ka minu meelest härra Strandberg. Kui me täna vaatame, kes tuli esimesena tema ideed toetama, siis see oli härra Laar (Mart Laar - toim), kes sel ajal Strandbergiga koos mehkeldas ja ostis meile neid vigaseid Iisraeli relvi.»

Lenki sõnul kordab valitsus 20 aastat hiljem samu skeeme. «Paneme stop! Ei tohi neid teha praegu,» märkis Lenk.

Mart Laari sõnul on siiski tegemist programmiga, mida ei aja ei Strandberg ega keegi teine - see käib läbi majandusministeeriumi vastavate osakondade. «Ma arvan, et sõdida energiasäästu vastu kaasajal on rumal,» ütles Laar.

Marek Strandbergi sõnul tähendaks Roheliste energiasäästu programmi käivitumine umbes 15 000 töökoha tekkimist kahe aasta jooksul.

Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Taavi Rõivase sõnul tõstab 1. juulist 10 protsenti kasvav kütuseaktsiis bensiini liitrihinda 72 ning diislikütuse hinda 73 sendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles