Soome ehitusfirma Lemminkäinen võib koondada pooltuhat inimest

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemminkäinen Eesti juht Sven Pertens (paremal) ning Lemminkäineni partnerfirmade esindajad Peeter Vilipuu, Tarvi Kliimask ja Valev Kuusemäe ei ole rahul Aruvalla-Kose teelõigu laiendamise hanke korraldusega.
Lemminkäinen Eesti juht Sven Pertens (paremal) ning Lemminkäineni partnerfirmade esindajad Peeter Vilipuu, Tarvi Kliimask ja Valev Kuusemäe ei ole rahul Aruvalla-Kose teelõigu laiendamise hanke korraldusega. Foto: Raigo Pajula

Soome üks suurimaid ehitusettevõtteid, Lemminkäinen plaanib koondada ligi 500 inimest. Koondamised puudutavad kõiki ettevõtte divisjone kaheksas riigis, kirjtuaby Yle.fi.

Lemminkäinen lõpetas teise kvartali 19,3 miljoni eurose kahjumiga, poolaasta kahjum ulatub üle 62 miljoni euro.

Majade ehituse, remondi ning tee-ehitusega tegelev ettevõte on endiselt edukas Peterburgis ja Helsingis, ent teistes piirkondades ja sektorites nii hästi ei läinud. Üks põhjus, mis pärssis tee-ehitust, oli hiline kevad – külmunud maa ei lasknud töid alustada.

«Lemminkäinenil olid halvad tulemused kogu grupis, ent suurim miinus tuli rahvusvahelisest tegevusest,» sõnas ettevõtte tegevjuht Timo Kohtamäki. Ta osutas, et suurim kahjum tuli sellest, et teede sillutustööd hilinesid ilma tõttu 4-12 nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles