Maablogi: Eestis tehakse kolm LEADER-projekti päeva kohta

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetkel, mil Maaelu Edendamise Sihtasutuse ning aktsiaseltsi Pärlin esindajad allkirjastasid mahuka ehituslepingu, nägi ajalooline villa nii seest kui väljast üpris trööstitu välja.
Hetkel, mil Maaelu Edendamise Sihtasutuse ning aktsiaseltsi Pärlin esindajad allkirjastasid mahuka ehituslepingu, nägi ajalooline villa nii seest kui väljast üpris trööstitu välja. Foto: Elmo Riig

Kuue aasta jooksul on Eestis läbi LEADER-lähenemise panustatud kodukohtade arengusse ligi 13 miljonit eurot aastas.

Kuigi praeguse maaelu arengukava viimane, seitsmes aasta koos oma projektidega alles kestab, teeb see perioodi 2007–2013 peale kokku üle 86 miljoni euro, mille iga piirkond on saanud kohalikku arengusse suunata. Selleks on tehtud koguni 6000 projekti ehk ligi kolm projekti päeva kohta,  kirjutab Põllumajandusministeeriumi maaelu arengu osakonna kohaliku algatuse ja elukeskkonna büroo peaspetsialist Tanel Tang.

Eesti maapiirkondades tegutseb kokku 26 kohalikku tegevusgruppi, mis katavad maapiirkonna peaaegu sajaprotsendiliselt. Igal aastal on nad saanud erinevate projektide vahel jaotada keskmiselt 12,78 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles