Arco Vara: üürnik maksab vahendustasu seni, kuni nõudlus ületab korterite pakkumist

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Arco Vara kontor.
Pildil on Arco Vara kontor. Foto: Liis Treimann.

Arco Vara elamispindade osakonna juht Agur Tammistu ütles, et korteriomanikud ei maksa üüritehingute vahendustasu enne, kui selleks kohustab neid seadus ja üürikorterite pakkumine ületab nõudlust.

«Praegu otsitakse üürikortereid rohkem, kui neid saada on. Seega ei muutu midagi enne, kui hakatakse ehitama üürimaju ja keegi tahab korraga üürile anda näiteks sada 2-toalist korterit,» ütles ta ning märkis, et praegu on nii, et kui mõnel omanikul on mitu üürikorterit ja ta tellib maaklerilt töö, jaguneb vahendustasu pigem pooleks. «Reeglina maksab aga vahendustasu üürnik. Tõsi, see on talle rahaliselt väga koormav.»

Küll aga maksavad omanikud vahendustasu rentniku leidmise eest äripindade turul. Eriti magusad otsad on populaarsetes keskustes asuvad kaubanduspinnad, kus maakler teenib topelt, kuna talle maksavad nii omanik kui ka rentnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles