Eesti idufirma pakub teenust USA sõjaväele ja luureorganisatsioonidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Poola
Gustav Poola Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti ettevõte AS Guardtime moodustas USA tehnoloogiafirmaga Modern Technology Solutions strateegilise alliansi, et hakata koos sõjaväele ja luureorganisatsioonidele ajatempliteenust pakkuma.

Ajatemplitega failide puhul on võimalik matemaatiliste meetoditega tuvastada, kui keegi on infoga manipuleerinud, kirjutas Äripäev.

Guardtime’i koostööpartner MTSI tegeleb muu hulgas droonide ehk mehitamata õhusõidukite ehitamise, raketikaitse süsteemide loomise ja õhusõidukite lennukindluse tagamisega. Firma on sisuliselt vahemees Guardtime’i ja USA föderaalsete struktuuride vahel.

Guardtime’i Eesti juht Gustav Poola ütles, et firma on ennast alati iduettevõtteks pidanud, seetõttu ongi nende eesmärk olnud leida endale turul õige sektor ning luure- ja sõjaväesektor sobib neile, kuna valdkonnas on tavaks väga pikad lepingud allhankijatega, samuti on suur osa teabest salastatud.

Pikemalt loe Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles