Elisa võitis teise 800 MHz sagedusloa enampakkumise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa.
Elisa. Foto: Kadri Inselberg / Postimees

Elisa võitis Tehnilise järelevalve ameti (TJA) poolt korraldatud teise 800 megahertsi sagedusala kasutusloa enampakkumise.

Kokku annab TJA antud sagedusalale välja kolm luba, esimese loa avaliku konkursi võitis 29. mail EMT, alustades teenuse pakkumist 16. juunil. Teise litsentsi eest võistlesid Tele2 ja Elisa, viimatinimetatu kuulutati TJA tänase otsusega võitjaks.

«Üle-eestilise kiire mobiilse interneti LTE leviala avame koheselt peale litsentsi väljastamist TJA poolt,» ütles Elisa juhatuse esimes Sami Seppänen. «Loodame, et see toimub juba tuleva nädala jooksul.»

Kolmanda litsentsi pärast hakkavad konkureerima ainuke 800 MHz litsentsita mobiilioperaator Tele2 ja telekomiettevõte Starman, mis loodab sagedusala abil tugevdada oma ZUUM digitelevisiooni levi. Viimase konkursi tulemused avalikustatakse ilmselt septembri alguses.

Kui EMT pidi esimese konkursi võitjana riigieelarvesse maksma ühekordse loatasuna miljon eurot, siis teise ja kolmanda litsentsi enampakkumise alghind on 1,597 miljonit eurot, mida tõstetakse enampakkumise käigus vähemalt 50 000 euro suuruste sammudena. Iga-aastane sagedusressursi kasutamise eest tasutav riigilõiv saab kõigil kolmel litsentsiomanikul olema võrdselt 24 150 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles