Uuring: Rae vald areneb Viimsist kiiremini

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna külje all asuv Rae vald.
Tallinna külje all asuv Rae vald. Foto: Rae valla koduleht.

1Partner viis Eesti suuremate kinnisvarafirmade hulgas läbi iga-aastase kinnisvaratrendide uuringu, mille kohaselt prognoosivad eksperdid Tallinna lähipiirkondadest kiireimat arengut Rae valda.

Rae valla tõusu ennustas 44 protsenti, Jõelähtmet ning Viimsit soosis vaid 22 protsenti vastanutest.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul ei ole Viimsi tahajäämine üllatus, kuna piirkonnas ületab pakkumine nõudlust ja Pirita tee ummik on kasvanud kriitilise piirini. «Tallinna hinnad on aga kiiresti tõusnud, inimesed otsivad uut, kuid soodsat elupinda ja Rae vallas on ruumi küll,» ütles Vahter.

Uuringu kohaselt usuvad eksperdid, et hinnatõus Tallinnas jätkub. 38 protsenti kinnisvaraspetsialistidest hindas, et kõige rohkem on kasvuruumi kesklinna korteri ruutmeetril. «Kaks aastat tagasi prognoosis 75 protsenti vastanutest õigesti, et suurim hinnatõus tuleb Põhja-Tallinnas, kuid nüüd on seal lagi ees,» ütles Vahter ja lisas, et kesklinnas tõstab hinda korterite puudus ning kruntide vähene saadavus.

75 protsenti uuringus osalenutest prognoosis, et Tallinnas elab kolme aasta pärast 420 000 elanikku.       

Uuringus osalesid teiste seas kinnisvaraspetsialistid firmadest 1Partner, Pindi, Adaur, Simus, RE/MAX Central, Uus Maa, Arco Vara, Ober-Haus ning Raid & Ko. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles