Üürikorterite hinnad lähenevad buumiaegsele tipule

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürihinnad lähenevad buumiajale.
Üürihinnad lähenevad buumiajale. Illustratsioon: Pm

Suur nõudmine üüri­korterite järele on Tallinnas ja Tartus kergitanud hinnad kõrgele, mistõttu edasist avarat kasvuruumi analüütikud enam ei näe. Pigem võivad kõrged kommunaalkulud hindu allapoole suruda.

Üüriturg on ikka veel aktiivne, kuid olukord pole siiski sarnane 2011. aastaga, mil üürihinnad kerkisid metsiku kiirusega ja vaba pinda oli suvel-sügisel peaaegu võimatu leida. Üüripakkumisi on praegu sama palju kui toona, ent pole sarnast üüribuumi nagu kahe aasta eest, märkis koolitus- ja konsultatsioonifirma Kinnisvarakool juhatuse liige Tõnu Toompark.

Viimase aastaga on portaali KV.ee pakkumishindadele tuginedes Tallinna üüripakkumiste keskmine hind kasvanud 14 protsenti.

Toompark prognoosis, et lähitulevikus jätkavad üürihinnad üsna kindlalt vaikset tõusu, kuid tõus saab olema aeglasem kui senine 14 protsenti, sest nõudlus ei tule kiirema hinnatõusuga kaasa.

Tema sõnul on loogiline arvata, et üürihinnad kerkivad samas taktis korterite ostu-müügihindadega. «Korterite hinnad on kerkinud tasemele, kus see hakkab juba ostjate ostuvõimekust pärssima. Arvatavasti korterite ostu-müügihindade tõus aeglustub. See toob kaasa ka üüri­hindade tõusu aeglustumise,» märkis ta.

Arco Vara Tallinna elamispindade maakler Anna Roostar ütles, et üürikorterite hinnad tõusevad igal aastal augustikuuks, kui tudengid tulevad Tallinna. «Hinnatõusu on märgata juulis, augustis ja septembri esimesel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles