Triobet: oleme kogu aeg isikuid tuvastanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triobet juba kontrollib, kas panustajad on end enesevälistusnimekirja lisanud.
Triobet juba kontrollib, kas panustajad on end enesevälistusnimekirja lisanud. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Triobeti juhi Veiko Krünbergi sõnul on nemad toto pakkujana kogu aeg enesevälistusnimekirja jaoks isikuid tuvastanud ja kontrollinud, kuigi seadusest tulenevat kohustust selleks polnud.

Samuti on neil võimalik olnud endale mängides piiranguid seada. «Küll on selle kohustuslikuks muutmine pretsedenditu ja arutletud ei ole selle kohaldamist kogu hasartmänguturule võrdselt,» lisas Krünberg.

Triobet on oma arvamuse Eesti Hasartmängude Korraldajate Liidu kaudu ministeeriumile esitanud. «Loodetavasti kaalutakse EHKL-i seisukohti põhjalikult,» rõhutas Krünberg.

Rahandusministeerium saatis juuni keskel esimesele kooskõlastusringile hasartmänguseaduse muutmise eelnõu, milles tehakse ettepanek hakata tuvastama ka loteriipileteid ostvaid ja ennustusi tegevaid inimesi.

Isikute tuvastamine on vajalik selleks, et end hasartmängude enesevälistusnimekirja lisanud inimesed ei saaks mängida ka klassikalist loteriid ega totot ehk ennustusmänge. Lisaks tahetakse muuta kohustuslikuks internetis mängitavate õnnemängude puhul endale kaotuse ülempiiri seadmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles