Uute autode müügis tõusis juulis uueks liidriks Škoda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Skoda Octavia
Uus Skoda Octavia Foto: whatcar.ee

Eesti uute autode müügi eelmiste kuude liider Toyota pidi juulis tunnistama Škoda paremust. Škoda müüs uusi sõiduautosid 210 tükki, Toyota aga 205. Kolmandale kohale platseerus Volkswagen 155 sõiduautoga, vahendab autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liit.

Oluline muutus toimus ka mudelite paremusjärjestuses, sest esimest korda üle mitme kuu ei mahtunud esikolmikusse mitte ühtegi maasturit. Kolm enim ostetud mudelit olid juulis Škoda Octavia (115), Toyota Avensis (67) ja Honda Civic (59).

Hoolimata suviselt soojadest ilmadest ja traditsioonilisest puhkuste perioodist osteti juulis uusi autosid veidi enam kui eelmisel kuul, ja ka rohkem kui mullu samal ajal. Kui juunis andsid automüüjad klientidele üle 1694 ja möödunud aasta juulis 1630 uut sõiduautot, siis tänavu juulis müüdi 1771 autot.

Eesti erineb jätkuvalt ülejäänud Euroopast, kus enamikes riikides on müüginumbrid tänavu languses võrreldes möödunud aastaga. Esimese seitsme kuu jooksul on Eestis uusi autosid müüdud 6 protsendi võrra enam kui mullu sama perioodi jooksul.

Jätkuvalt on tõusulainel ka tarbesõidukite müük. Juulis müüdi kokku 306 tarbesõidukit, mis veidi enam juunist ja möödunud aasta juulikuust. Ka tarbesõidukite edetabelis toimus väike muutus automarkide edetabelis. Enim müüs tarbesõidukeid Renault (54), kellele järgnesid Ford (45) ja Citroen (44). Veoautosid müüs juulis enam Scania (18) edestades Volvot (13).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles