Viisemann: Eestis sisuliselt puudub kapitaliturg

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV pensionifonide fondijuht Andres Viisemann.
LHV pensionifonide fondijuht Andres Viisemann. Foto: Peeter Langovits

LHV fondijuhi ja nõukogu liikme Andres Viisemanni sõnul saavad Eesti kapitaliturul laenu vaid suured ettevõtted. Väikese ja keskmise suurusega ettevõtetel pole aga täiendavat omakapitali kusagilt võtta.

«Eestis sisuliselt puudub kapitaliturg,» ütles Viisemann E24-le. «Ettevõtete finantseerimine käib pea täielikult läbi pankade ning kohaliku kapitaliturgude areng ei ole olnud suurte välispankade prioriteediks.»

«Suurematel ettevõtetel, nagu riigiettevõtted või suurematele välismaisele kapitalile kuuluvad ettevõtted, pole laenude saamisega probleeme. Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete olukord võõrfinantseerimise leidmisel on aga oluliselt keerulisem,» ütles Viisemann, lisades, et täiendavat omakapitali tegevuse laiendamiseks ei ole sisuliselt kusagilt võtta.

«Siin on veidi see muna ja kana probleem. Kuna kapitali pakkumist ei ole, siis enamus ettevõtjaid isegi ei mõtle sellele, et võiks täiendavat omakapitali otsida,» selgitas Viisemann paljude Eesti ettevõtjate olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles