Sideturu reguleerimine läheb täielikult tehnilise järelevalve ameti kätesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Liis Treimann / Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts saatis eile kooskõlastusele elektroonilise side seaduse muutmise seaduse eelnõu, millega koondatakse seni Konkurentsiameti (KA) ja Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) pädevusse kuulunud ülesanded ühtekokku Tehnilise Järelevalve Ameti juurde.

Partsi sõnul on senine kahe asutuse vaheline ülesannete jaotus ja koostöö aastate jooksul toiminud heal tasemel, kuid järjepidev areng elektroonilise side turul ja rahvusvahelises keskkonnas on tänaseks loonud olukorra, kus need funktsioonid on otstarbekas koondada ühte asutusse.

«Eesmärk on muuta suhtlemine elektroonilise side järelevalveasutustega kiiremaks ja efektiivsemaks,» lisas Parts.

Seaduse rakendamisest on ministeeriumi hinnangul oodata soodsat mõju ka rahvusvahelisele koostööle, kuivõrd erinevate funktsioonide koondamine ühe regulaatori pädevusse tagab parema ülevaate valdkonnas toimuvatest arengutest, võimaldades efektiivsemat koostööd erinevates rahvusvahelistes töögruppides.

Elektroonilise side valdkonna regulaatori vastutus on seni olnud jagatud kahe riigiasutuse vahel. TJA ülesanneteks on olnud sageduste ja numeratsiooni kui piiratud ressursi jagamine, selle kasutamise korraldamine ning järelevalve teostamine sageduste ja numeratsiooni kasutamise, sideteenuste osutamise ja aparatuuri nõuetele vastavuse üle.

KA pädevuses on seni olnud elektroonilise side reguleeritavate turgudega, kuluarvestuse ja tariifidega, universaalteenusega ning sidevõrkudele juurdepääsu ja sidumisega seonduvad funktsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles