Katseklaasiburgeri rahastamise taga oli Google´i asutaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma esimene katseklaasiburger
Maailma esimene katseklaasiburger Foto: SCANPIX

Eile sõid kaks vabatahtlikku Maastrichti ülikooli poolt elus lehma lihasrakkudest kasvatatud kotletiga burgerit. Uudse tehnoloogia arendamiseks andis suurima panuse 250 000 dollariga Google´i kaasasutaja Sergei Brin, kirjutab The Guardian.

Brini sõnul soovis ta tehnoloogiasse investeerida loomade heaolu nimel. «See, kuidas moodsas lihatööstuses lehmi tegelikult koheldakse, ei ole kindlasti midagi, millega ma päri oleks,» ütles ta.

Uuringurühma vedanud Dr. Mark Post selgitas, et lehmad on väga ebaefektiivsed, kuna nõuavad 100 grammi taimset valku, et toota 15 grammi söödavat loomset valku.

«Selleks, et me ise söönuks saaksime, peame me lehmi suurte söödakogustega toitma. Me kaotame selle läbi palju toitu. Kunstlikult kasvatatud lihaga saame me olla palju efektiivsemad, kuna meil on kõik vajalikud tegurid kontrolli all. Meil ei ole vaja lehma tappa ning see (liha tootmisprotsess, toim) ei tooda metaani,» ütles ta.

Posti sõnul pöördus Brin projekti finantseerimiseks uurimismeeskonna poole ise.

«Neile meeldis tehnoloogia, mis täidaks keskkonna ja loomade heaoluga seotud rahastuseesmärke. Neile meeldis minu lähenemine ning nad otsustasid meile raha anda.»

Vaata ka The Guardiani videot, kus Sergei Brin  selgitab, miks ta otsustas projekti rahastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles