Analüütik: Euroopa keskpangad loovad riskist väärarusaama

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Koppel
Peeter Koppel Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa keskpangad on muutunud plaanikomiteedeks, kes ei lase majanduslikel puhastumisprotsessidel toimuda ning hoiavad elus zombipanku, leiab SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel.

«Selline olukord, kus iga kord, kui mingisugune probleem tekib, tuleb keskpank ja päästab kõik välja, ei ole majandusele loogiliselt omane,» ütles Koppel Vikerraadio saatele «Uudis+» antud intervjuus, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Pankrotte on ka kohati vaja, sest pankroti käigus liiguvad tootlikud varad neile, kes oskavad neid kasutada ära nende käest, kes neid kasutada ei oska,» selgitas Koppel.

«Kui vaadata Keskpanga tegevust, siis praegu on nad tegelenud süsteemi püstihoidmisega. Järgmine eesmärk võiks olla aga raha ringlemiskiiruse kasvatamine, et see, mida nad on laiali paisanud hakkaks veidikene aktiivsemalt liikuma, et pangad annaksid raha ka välja,» leidis Kopli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles