Politsei jättis Toomas Sildmäe neljaks kuuks juhiloata

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Sildmäe.
Toomas Sildmäe. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tallinna kesklinnas mai alguses mitut autot ramminud suurärimees Toomas Sildmäe jääb neljaks kuuks jalameheks, lisaks tuleb tal maksta trahvi.

Politsei karistas 3. mail Tallinna kesklinnas oma Maseratiga mitmele autole otsa sõitnud ärimeest väärteomenetluse korras ja võttis talt juhtimisõiguse neljaks kuuks, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Sellise rikkumise eest võib karistada kuni 18 000-kroonise trahviga, kuid Sildmäele määratud trahvi suurust politsei ei avalikusta. Politsei poolt määartud karistuse võib 15 päeva jooksul kohtus vaidlustada.

Mai lõpus kutsus Eesti Autospordi Liidu juhatus Sildmäe vahejuhtumi tõttu liidu presidendi kohalt tagasi ning määras uueks presidendi kohusetäitjaks Jüri Käo.

Ärimees ja endine majandusminister Toomas Sildmäe rammis 3. mail Tallinna kesklinnas purjuspäi mitut autot ja sõitis maha parklapiirde. Sildmäe lahkus sündmuskohalt, kuid politsei tabas ta tema kodu lähistel. Mehel tuvastati 2,8-promilline joove ja ta viidi osakonda kainenema.

Toomas Sildmäe oli Mart Laari valitsuse majandusminister ja üks Hansapanga asutajatest. Vahejuhtumi ajal oli ta Eesti Autospordi Liidu esimees ja Hispaania aukonsul Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles