Sooman: kõrgete kommunaalkuludega üürikortereid ootab hinnalangus

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi kinnisvara juht Peep Sooman
Pindi kinnisvara juht Peep Sooman Foto: Liis Treimann

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles, et kui soodsate kommunaalkuludega üürikorterid kallinevad, siis halva energiatõhususega üüripindade vastu on vähe nõudlust ning hind pigem langeb.

Sooman selgitas, et sarnaselt müügituruga hakkavad ka üürikorterite hinnad aina enam diferentseeruma. «Kui korter on energiatõhus, saab küsida ka kõrgemat hinda,» märkis ta ning selgitas, et hetkel on üürikorterite turul kõrghooaeg, mistõttu on nõudmine suur ning pakkumised kallid. Põhjuseks tudengid, kes praegu korterit otsivad. Septembrist aga turg Soomani prognoosi kohaselt normaliseerub ning pakkumisi tuleb taas juurde. See võib kaasa tuua ka hinnalanguse.

Sooman selgitas, et korterite müügi- ja üüriturg liiguvad pöördvõrdelises seoses - kui ostuaktiivsus kasvab, siis üüritakse vähem ning vastupidi. «Viimastel kuudel on tehinguaktiivsus langenud ning seetõttu üüriturg väga aktiivne,» möönis ta, ent ennustas, et olukord muutub ning üürihinnad võivad aastases perspektiivis ka langeda. «Üüriturg jääbki pendeldama - sõltuvalt majandusolukorrast,» märkis ta.

Peale tudengite mõjutavad Soomani sõnutsi üüriturgu oluliselt ka soomlastest ja venelastest ärimehed, kes eelistavad ostmise asemel üürida - nemad otsivad süda- või vanalinna kallimaid kortereid.

Tallinna üürihinnad on aasta jooksul keskmiselt kallinenud kümme protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles