Euroala ostujuhtide indeks viitab majanduse stabiliseerumisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroala.
Euroala. Foto: SCANPIX

Euroala ostujuhtide indeks (PMI) tõusis juulis 50,5 punktile võrreldes juuni 48,7 punktiga, indeksi näit viitab majanduse stabiliseerumisele.

Saksamaa majanduse taastumine kogub hoogu samal ajal majanduslangus Prantsusmaal, Itaalias ja Hispaanias leevenesid veelgi, teatas uuringuettevõte Markit.

Lõplikud tulemused ületasid marginaalselt 0,1 punktiga Markiti kiirprognoose ja jõudsid esmakordselt alates 2012 aasta jaanuarist üle neutraalse 50 punkti märgi.

Tööstussektoris registreeriti suurim toodangu kasv alates 2011. aasta juunist, kuivõrd sektor kasvas esmakordselt viimase 17 kuu jooksul. Teenindussektoris oli kasv marginaalne, jäädes viimase pooleteise aasta madalaimale tasemele.

Kõige rohkem kasvas eurotsooni nelja suurima majanduse hulgas Saksamaa PMI, Prantsusmaa ja Itaalia PMI liikusid stabilisatsioonikursil, Hispaania PMI langes juulis nii tööstus- kui ka teenindussektoris.

«PMI 50,5 punkti juures kinnitab, et eurotsoonis on majanduskasv kolmanda kvartali alguses taastumas,» kommenteeris Markiti vanemökonomist Rob Dobson ettevõtte pressiteates.

«Tööstussektor on majandussurutisest väljumisel teerajaja, kuivõrd mõned riigid võidavad paranenud ekspordinõudlusest,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles