Saksamaal tõotab Firefox tõusta populaarseimaks veebilehitsejaks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment veebilehelt spreadfirefox.com..
Fragment veebilehelt spreadfirefox.com.. Foto: .

Firefox on Saksamaal lähedal Internet Exploreri edestamisele, kuid mujal maailmas on tulirebane endiselt kaugel vana hea Microsofti veebilehitseja sabas sörkimas.



Uuringu tulemus avaldati vaid mõned päevad pärast seda, kui Microsoft teatas, et pakub uut operatsioonisüsteemi Windows 7 ilma eelinstalleeritud veebibrauserita, tulles vastu Euroopa Liidu soovile avada veebilehitsejate vahel vaba konkurents, kirjutab Earthtimes.org.

Hamburgis baseeruv turu-uuringute firma Fittkau & Maass ennustab, et Firefox võib edestada Explorerit praeguse trendi jätkumisel juba tänavu.

Mozilla Firefoxi kasutab praegu 40 protsenti Saksamaa internetikasutajatest, Exploreri 7. ja 8. versiooni kasutab aga kokku 38 protsenti internetikasutajatest. Internet Explorer 6 hõlmab 12 protsenti Saksamaa turust.

Maikuus läbi viidud Net Applicationi uuring näitas, et ülemaailmselt kuulub Explorerile 66-protsendiline turuosa ning Firefoxile 22-protsendiline. Väikeste turuosadega veebilehitsejate hulka kuuluvad Safari, Opera ja Chrome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles