Buumiaegsed planeeringud vajavad muutmist

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman.
Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman. Foto: Liis Treimann

Turul on kortermajade arendamiseks sobilikke maatükke kümneid, kuid omanike oodatud kõrge hind ja buumiaegsed planeeringud peletavad ostjaid.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles, et kallineva ehitushinna valguses on arendajad uute positsioonide võtmisel jätkuvalt ettevaatlikud, samas müüjad püüavad kruntide hinda tõsta korrelatsioonis aset leidnud korterite hinnatõusuga. «See mudel ei toimi, sest arendaja sisendkulud on protsentuaalselt rohkem kasvanud,» ütles Sooman.

Tema sõnul ollakse detailplaneeringuga kesklinnas paiknevate arendusmaade eest valmis maksma kuni 300€ müüdava elamispinna ruutmeetri kohta, äärelinnas on hinnapiiriks 200 eurot.

«On ka erandeid ning tehinguid tehakse ka kõrgemalt tasemelt, kuid siis peab maatükk olema eriti atraktiivne,» ütles Sooman. Kõige halvemini lähevad tema sõnul kaubaks buumiaegse detailplaneerinuga arendusmaad, kus on madalama hinnaklassiga äärelinna majadele planeeritud ehitust oluliselt kallimaks muutev maa-alune parkimine ning väga suured korterid.

«Midagi pole parata, osad planeeringud tuleb lihtsalt ümber teha, et neil mingigi väärtus oleks,» lisas Sooman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles