Neli põhilist põhjust, miks inimesed ei taha sinu ettevõttes töötada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölt lahkumine.
Töölt lahkumine. Foto: SCANPIX

Iga juhi unistus on lojaalsed ja innukad töötajad. «Meelitame neid suuremate preemiatega, küllap nad siis on meile selle eest truud,» arvavad paljud juhid. Tegelikult aga pole see üldse nii, kirjutab Business Insider.

Hiljuti PayScale poolt tehtud uuring reastas suurima tööjõuvoolavusega ettevõtted. Nimekirja tipust leiame globaalsed firmad nagu Amazon ja Google, kus ometi pole probleemi sellega, et inimestele vähe palka makstaks või et neil poleks piisavalt soodustusi. Vastupidi - Google on väga kuulus viisidega, kuidas seal töötajaid hellitatakse.

Business Insider toob ära neli võtmekohta, millest sõltub töötajate lojaalsus. Kuid tähelepanu – need punktid kehtivad vaid siis, kui sa maksad turu keskmist või sellest kõrgemat palka. 

Hea kommunikatsioon. Kas tahaksid olla suhtes kellegagi, kes sinuga vaevu või väga harva suhtleb? Vaevalt küll. Töötajatega on sama lugu.

Viimase 25 aasta jooksul on kommunikatsiooniteema äriilmas pidevalt luubi all olnud. Halb kommunikatsioon on probleemiks lugematule arvule ettevõtetele, ometi aga on põhimõtted ju nii lihtsad ja iseenesestmõistetavad: suhtle oma töötajatega sageli, suhtle nendega olulistel teemadel, ole aus ja võimalikult avatud.

Ole järjepidev. Vahel lahkuvad head töötajad väga selgete põhjendustega, kuid sageli jäetakse lahkumise põhjus ka ütlemata. Viimasel juhul on peaaegu alati põhjus selles, et nende kohtlemises on olnud vasturääkivusi. Seega, ole suhetes oma inimestega järjekindel, sest töötajad märkavad, kui sa seda pole – näiteks kui asjad jäävad lõpetamata või lubadused ja plaanid lihtsalt unustatakse mõne aja möödudes.

Anna neile võimalus head tööd teha. Inimesed ei logele, kui neil on teha põnev töö. Juhi asi on anda neile see töö ja teha nii, et sel tööl oleks mõte.

Mõistlik ja tore ülemus. Vastik ülemus on number üks põhjus, miks head inimesed ettevõttest lahkuvad. Kahjuks aga ei tunnista paljud ettevõtted seda endale. Eelistatakse pigem korraldada lõputuid rahulolu-uuringuid, sest lihtsam on teha poliitiliselt korrektne uuring, kui tunnistada, et ülemus on ettevõtte probleemide põhjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles