Eesti Energia: tehaste ühendamine toob miljon eurot säästu

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia klienditeenindus. Illustreeriv foto.
Eesti Energia klienditeenindus. Illustreeriv foto. Foto: Mihkel Maripuu

Täna teatatud Eesti Energia tehnoloogiatööstuse Narvas ja Jõhvis asuvate tehaste ühendamisega hoiab ettevõte aastas kokku ligi miljon eurot.

Tänaseks on Narva tehas amortiseerinud ja selle ajakohastamine nõuaks suuri investeeringuid, ütles Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik. «Seega tuli võtta vastu otsus, kas teha Narva tehase ajakohastamiseks väga suuremahulisi investeeringuid või viia kaks tootmisüksust ühe katuse alla. Majanduslikult oli viimane variant tulusam,» väitis ta.

Tehaste ühendamisega ja Jõhvi tehase uuendamisega seotud eelarve on umbes 1 miljon eurot. Selle eelarve hulka kuulub näiteks Narva tootmisüksusest seadmete ümberkolimine Jõhvi, Jõhvis asuvate tehasehoonete ja töötingimuste parendamine, professionaalse insenerikeskuse laiendamine, Jõhvis asuvate olmetingimuste parandamine – uuendatakse söökla ja töötajate puhkenurgad. Samuti investeerib ettevõte ka tehase seadmetesse.  Narvas tühjaksjäävad tootmishooned konserveeritakse ja need jäävad valve alla.

Vennik ütles, et tehnoloogiatööstuses väheneb tehaste ühendamisega seoses töötajate arv 87 inimese võrra. Osad töötajad tuleb koondada, sest tehaste ühendamisel tekib dubleerivaid töökohti, mille säilitamine ei ole otstarbekas. «Samas püüame säilitada võimalikult palju töökohti - tööd saab jätkata 88% töötajaskonnast ehk 620 inimest. Töötajate valikul lähtume nende senise töö tulemustest ning kvalifikatsioonist,» märkis ta.

Tegemist on Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse tehastega, kus toodetakse erinevaid tehnoloogilisi seadmeid, tehakse keevitustöid, teisi metallitöid jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles