Rootsis Sollentunas hakkab kehtima euro

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Caro / Scanpix

Rootsis Sollentuna vallas hakkab järgmise aasta algusest rahvusvaluuta krooni kõrval kehtima Euroopa Liidu ühisraha euro.


Omavalitsuse juhid otsustasid, et Suur-Stockholmi koosseisu kuuluva valla kauplustes ja restoranides kehtivad 2010. aastast nii kroonid kui eurod, mida saad võtta välja ka sularahaautomaatidest, vahendas YLE.

Sollentuna on esimene Stockholmi lääni kuuluv vald, mis omal algatusel liitub euroga. Soome piiri lähedal asuvas Haparandas (Norrbotteni lään) ja Höganäsis (Skåne lään) langetati sarnane otsus juba varem.

«Sollentuna elanikud on noored, haritud ja ELi suhtes positiivselt meelestatud,» põhjendas otsust vallanõunik Lennart Gabrielsson ajalehele Svenska Dagbladet.

Ta väljendas lootust, et ka mõni teine vald järgneb nende eeskujule, mis annab hoo sisse riigi liitumisele euroregiooniga.

Rootsis toimus 2003. aastal referendum euro kasutusele võtmisest. Tookord hääletas ühisraha kasutusele võtmise vastu 56 protsenti rootslastest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles