Krimelte: palgasurve mõjutab oluliselt Eesti majanduskasvu

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootmine Krimelte tehases
Tootmine Krimelte tehases Foto: Ergo Kuld/Postimees.

Enam kui neljakümnesse riiki ehitusvahte ja vuugihermeetikuid eksportiva Krimelte tegevjuht Alar Salum ütles, et ehkki ta ei julge täpselt prognoosida, kui suur tänavune Eesti majanduskasvu number tuleb, ei näe ta ette suuremaid üllatusi ei negatiivse ega positiivse poole pealt. Oluliste teguritena nimetas ta palgasurvet ja eksporti.

«Meie müük on olnud eelmise aasta tasemel või tiba alla selle,» ütles Salum. «Kasvu pole näha.»

Krimelte jaoks on Salumi sõnutsi  Soome turg oluline ning Soome majandusel ei lähe just hästi. Ta märkis siiski, et ehkki kukkumist Soome ekspordil pole toimunud, on müügi saamine varasemast keerulisem.

Peale ekspordi mõjutab Salumi sõnul majanduskasvu ka palgasurve. Salum ütles, et kui vaadelda suurt pilti, siis palgatõus on iseenesest hea – inimestel on rohkem raha, mida kulutada, mis omakorda elavdab majandust. «Ekspordile suunatud ettevõttele on palgasurve siiski negatiivne, sest suurendab kulutusi. Palgasurve on olnud viimasel ajal märgiline trend,» ütles Krimelte juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles