Veskimägi: ma pole Eesti majanduskasvu suhtes optimistlik

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvised: ettevõtja Enn Veskimägi abikaasa Heliga lähenevad pikale pitsa- ja hamburgeriauale. Soovitusi jagab ettevõtja Viktor Siilats (paremal).
Suvised: ettevõtja Enn Veskimägi abikaasa Heliga lähenevad pikale pitsa- ja hamburgeriauale. Soovitusi jagab ettevõtja Viktor Siilats (paremal). Foto: Peeter Langovits

Mööblitootja Standardi omanik ning endine tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi ütles, et tänavune Eesti majanduskasv jääb pigem alla kolme protsendi.

Põhjusena tõi Veskimägi Soome ja Rootsi halva majandusolukorra, mis läbi ekspordi mõjub meie majanduskasvule pärssivalt. Siiski märkis ta, et kuna praegu on puhkuste aeg ning infot vähe, siis on veidi vara veel kindlaid prognoose teha – õige aeg oleks siis, kui saabuvad kolmanda kvartali tulemused. «Ma pole siiski hetkel  optimistlik. Ei tahaks küll pessimismi külvata, ent oleksin ettevaatlik,» sõnas ta.

Veskimägi sõnas ka, et kui 2013. aasta tuleb veel suhteliselt hea, siis suuri raskusi on oodata 2014. aastal. Ta ennustas, et probleeme tuleb Euroopa struktuurfondide rahadega – täpsemalt nende kättesaamisega, milleks võib kuluda isegi kuni pool aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles