Valgevene loodab piimasõja lõppemisele lähipäevil

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene karjakasvataja täidab Morkhotšovšina külas, mis asub pealinnast Minskist 85 km kaugusel, piimanõusid.
Valgevene karjakasvataja täidab Morkhotšovšina külas, mis asub pealinnast Minskist 85 km kaugusel, piimanõusid. Foto: AFP / Scanpix

Valgevene piimatoodete sisseveoprobleemid Venemaale lahenevad loodetavasti nädala jooksul, rääkis Valgevene põllumajandusministri nõunik Kazimir Romanovski.


«Kahe päeva jooksul võtame kõik proovid ja saadame need Rospotrebnadzori (Vene riiklik tarbijajärelevalve) laboratooriumi. Ma arvan, et nädala jooksul on probleem lahendatud,» rääkis Romanovski telekanalile ONT antud intervjuus.

Venemaa tarbijajärelevalve peatas ligikaudu 500 erineva piimatoote impordi Valgevenest. Hiljem lisandus sellele veel 800 nimetust, mille põhjuseks toodi puudused dokumentatsioonis.

Valgevene delegatsioon ei saabunud eile Moskvasse, kus toimub Kollektiivse Julgeoleku Lepingu Organisatsiooni (ODKB) kohtumine. Selle põhjenduseks toodi majanduslik diskrimineerimine.

Romanovski sõnul ulatub Valgevenest Venemaale veetavate piimatoodete kogumaht aastas ühe miljardi USA dollarini.

Venemaa peasanitaararsti Gennadi Oništšenko rääkis varem RIA Novosti, et Venemaa ja Valgevene jätkavad 15. juunil (täna) läbirääkimisi piimatoodete ekspordi osas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles