Apple´i juht kohtus maailma suurima mobiilioperaatori juhiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple´i tegevjuht Tim Cook
Apple´i tegevjuht Tim Cook Foto: SCANPIX

Apple´i tegevjuht Tim Cook kohtus Pekingis koostöö arutamise eesmärgil klientide arvu poolest maailma suurima telekomioperaatori China Mobile´i juhi Xi Guohuaga, kirjutab Reuters.

China Mobile on ainuke Hiinas tegutsev suurem operaator, mis ei müü Apple´i iPadi tahvelarvuteid ega ka iPhone´i nutitelefone, mistõttu on loogiline eeldada, et just seda probleemi kahe suurettevõtte juhid oma kohtumise jooksul arutasid.

Vähem kui viiendik China Mobile´i klientidest kasutavad 3G-andmeside, samas kui konkurentidel China Unicomil ja China Telecom Corpil on vastavaks osakaaluks 38 protsenti ja 50 protsenti. Reutersi hinnangul võiks Apple´i toodete müüki võtmine ärgitada China Mobile´i jõukamaid kasutajaid 3G-le üle minema.

Apple teatas, et eelmises kvartalis langes ettevõtte Hiina, Taiwani ja Hong Kongi turgude ehk Suur-Hiina regiooni käive 43 protsenti 5 miljardi dollarini, piirkonna müügitulu osakaal kogu Apple´i käibest langes samal ajal 19 protsendilt 13 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles