JetCapital alustab Eestis veeldatud maagaasi tarneid

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaas hakkab ka elektrit müüma.
Eesti Gaas hakkab ka elektrit müüma. Foto: Kristjan Teedema

JetCapital AS on sõlminud lepingu veeldatud maagaasi ehk LNG tarneks Kingissepas (Vene Föderatsioon) asuvast LNG tehasest. Tehase lähedus Eestile võimaldab teostada gaasi tarnet autotranspordiga, vaheladustamiseta.

Eesti turul tegeleb LNG (Liquefied Natural Gas) müügi ja logistikaga JetGas OÜ.

Klientideks on ettevõtted ja soojatootjad, kes paiknevad piirkondades, kuhu ei ulatu gaasitrassid. JetGas OÜ paigaldab kliendi territooriumile gaasi hoiustamiseks mõeldud mahuti koos vastava tehnoloogiaga. Klientidele luuakse liitumispunkt.

Esimene veeldatud gaasi jaam peaks olema töös aasta lõpuks Saaremaal, Saaremaa Piimatööstuse AS territooriumil. Jaama võimsus võimaldab liituda ka teistel samas piirkonnas asuvatel ettevõtetel.

LNG-tehnoloogia on ohutu, kaasaegne ning keskkonnasäästlik. Näiteks CO2 emissioon on 30% väiksem kui diiselkütusel. JetCapital AS on kontsern, kes omab osalust vedelkütuste logistika, ladustamise ja müügi ettevõtetes.

JetCapital AS kontserni kuuluvad mh Jetoil AS ja Maardu Terminal AS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles