Eesti investorid ostavad Bauhofi ja MyFitnessi

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT01: BAUHOF :TARTU, EESTI, 13NOV07 -  
Ehitus Servicest sai Bauhof.
ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES
TRT01: BAUHOF :TARTU, EESTI, 13NOV07 - Ehitus Servicest sai Bauhof. ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Bauhofi ja MyFitnessi praegused ja endised juhid ning nõustajad ostavad ära kõik nimetatud ettevõtete aktsiad Stockholmi erakapitalifondilt Askembla Growth Fund. Selleks lõid ostjad MyInvest Estonia.

Askembla Growth Fund alustas varakevadel plaanipärast tegevust eesmärgiga müüa oma osalused erinevates Balti riikides tegutsevates ettevõtetes.

MyInvesti lõplik aktsionäride struktuur kujuneb järgneva paari kuu jooksul, mil kõik  ülejäänud (ehk Askemblaga mitteseotud) tänased vastavate ettevõtete kaasomanikud saavad MyInvest-i aktsionärideks. MyInvest  ei saa olema ühte suuraktsionäri või mitut valitsevat aktsionäri, vaid mitmekesine aktsionäride struktuur, mis sisaldab nii Bauhofi ja MyFitnessi praeguseid aktsionäre, juhtkonna liikmeid kui ka tehingu nõustajaid. Enamus MyInvestist kuulub eestlastele, suurim MyInvesti aktsionär on Nemor Invest. MyInvest Estonia aktsionärid on kinnitanud, et mõlema omandatud ettevõtte puhul on eesmärgiks seatud nende jätkuv areng ning turuliidri positsiooni kindlustamine Eestis.

«On tõeliselt hea meel, et Nemor Invest OÜ ning ka Bauhofi Skandinaavia investoritest partnerid saavad olla edaspidigi omanikuks Eesti suurimale ehitusmaterjalide ja aiakaupade sektoris tegutsevale jaekaubandusettevõttele,»  ütles MyInvest Estonia nõukogu esimees Indrek Prants. «Samuti oleme väga rahul, et omandame  tehinguga Eesti suurimaks spordiklubide ketiks kasvanud MyFitnessi – ettevõtte, mille energilised töötajad näevad iga päev vaeva selle nimel, et Eesti inimeste elustiil oleks parem ja tervislikum.»

SEB Panga korporatiivklientide osakonna juhataja Martti Talgre sõnul kinnitab tehing Eesti ettevõtjate usku meie majanduse positiivsesse väljavaatesse. «Kahe eduka ettevõtte ja tuntud kaubamärgi omandamine on ambitsioonikas samm ning SEB-l on hea meel antud tehingut finantseerida. Me usume Bauhofi ja MyFitnessi äriplaani ning oleme kindlad, et tugevate omanike ja juhtkonna juhtimisel jätkavad nad senist edu oma valdkondade turuliidritena,» ütles Talgre.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles