Tamming: on oodata majanduskriisi jätkumist

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavidi suuromanik Alar Tamming
Tavidi suuromanik Alar Tamming Foto: Toomas Huik

Tavidi nõukogu esimees Alar Tamming ütles intervjuus Äripäevale, et Tavid peab küll väga täpset arvestust möödunud aja kohta, kuid on loobunud täpsest ja numbrilisest tulevikuprognoosist, sest alanud on maailma kõigi aegade suurim majanduskriis, millele lisandub veel hulk kriise.

1996. aastal asutatud valuutavahendaja ja kullamüüja Tavidi jaoks oli mullu ajaloo halvim aasta. Ettevõte on küll kümne aastaga käibe 1,6 miljonilt 150 miljonile kasvatanud, kuid eelmisel aastal oli ettevõttel suur kukkumine. Käive kahanes aastaga 21 protsenti ning kasum rohkem kui poole võrra. Tänavu esimesel poolaastal on ettevõte kahjumis.

Kuidas tänavune esimene poolaasta möödus?

Esimesel poolaastal teenisime 2,5 miljonit eurot kahjumit, seda eelkõige seoses Tavidi kullavarude ümberhindamisega ja varem ostetud kulla maailmaturu hinna alusel müügiga, mis toodab jätkuvat kahjumit. Tavidil on üle 400 kilo kulda ja kulla positsiooni ei ole kavas vähendada. Juhin tähelepanu ka sellele, et eelmistel aastatel teenis Tavid kulla ümberhindamiselt kasumit ehk tänavune kahjum ja kahe aasta tagune kasum ei peegelda tegelikku olukorda, vaid on raamatupidamislik arvestus. Nii nagu kaks aastat tagasi, on Tavidil ka täna ca 400 kilo kulda.

Loe täispikka intervjuud Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles