USA kongress võttis vastu tubakatööstust piirava eelnõu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philip Morrise toodetavad Marlboro sigaretid
Philip Morrise toodetavad Marlboro sigaretid Foto: AP / Scanpix

USA kongress võttis reedel vastu eelnõu, mis annab võimudele mõjukamad hoovad tubakatööstuse ja suitsetamise ohjeldamisel.

Eelnõu kohaselt saab Ühendriikide toidu- ja ravimiamet (FDA) õiguse keelustada lõhnalisanditega tubakatooted, määrata kindlaks nikotiinisisalduse ja nõuda pakenditele suuremaid ohutussilte.

FDA hakkab samuti teostama tubakatööstuse üle järelevalvet, samuti keelatakse tubakareklaam väljaannetes, millel on märkimisväärne alaealine lugejaskond.

Senat kiitis eelnõu heaks juba neljapäeval, esindajatekojas hääletas selle poole 307 ja vastu 97 saadikut. President Barack Obama, kes on avalikult tunnistanud oma raskusi suitsetamisest loobumisel, lubas eelnõule seaduse jõu anda.

«See kaitseb Ameerika tarbijat,» ütles Obama pärast esinduskoja hääletust.

Eelnõu toetajate sõnul aitavad meetmed peale suitsetamise piiramise ja haiguste ennetamise hoida kokku USA tervishoiukulusid.

Eelnõu vastu on protesteerinud kõik tubakafirmad peale tööstusharu gigandi, Altria Grupile kuuluv Philip Morris, kelle sõnade kohaselt on meetmed «karmid, kuid mõistlikud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles