Portaal: USA valitsus nõuab internetifirmadelt kasutajate salasõnu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipp
USA lipp Foto: SCANPIX

USA valitsus nõuab suurtelt internetiettevõtetelt nagu Google, Yahoo ja Microsoft ligipääsu oma kasutajate kontodele, kirjutab CNET oma allikatele toetudes.

Kaks eelpool nimetatud firmades töötavat anonüümseks jääda soovinud allikat kinnitasid, et USA valitsusasutused on nõudnud kasutajate paroolide ning ka ettevõtete krüpteerimislahenduste ja -algoritmide jagamist.

Allikate sõnul ei ole ettevõtted aga sellega nõustunud ning avaldavad survet selliste päringute lõpetamiseks.

Microsofti kõneisik ei soovinud CNETile kommenteerida, kas USA föderaalametid on selliseid päringuid ettevõttele teinud, küll kinnitas ta aga, et ei näe ühtegi olukorda, millal Microsoft seda teeks (kasutajaandmeid jagaks, toim).

Sama väitsid CNETile ka Google´i ja Yahoo kõneisikud; teistelt küsitletud internetifirmadelt Apple´ilt, Facebookilt, AOL-ilt, Verizonilt, AT&T´lt, Time Warner Cable´ilt ja Comcastilt ei suutnud portaal kohest vastust saada.

FBI ei soovinud teemat CNETile kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles