Palmér lükkas Estonian Airi kasumiootuse edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi tegevjuht Jan Palmér.
Estonian Airi tegevjuht Jan Palmér. Foto: Liis Treimann

Estonian Air’i tegevjuht Jan Palmér ütles juuli keskpaigas, et aasta lõikes kasumisse võib Estonian Air jõuda 2014. aastal. Eilsel pressikonverentsil aga öeldi, et kasumisse jõutakse 2015. aastal.

«Sellel aastal ei tule meil kasumlik aasta juba sellepärast, et olime esimeses kvartalis nii palju kahjumis. 2014. aastal ei ole ka veel nii kindel, et me siis kasumis oleme, kuigi kahjum on siis kindlasti tunduvalt väiksem kui sellel aastal. 2015. aastaks me plaanime kasumlikku aastat,» ütles Palmér.

Ehkki Jan Palméri sõnul võib Estonian Airi tänast tegevust iseloomustada sõnadega «tavaline lennufirma», ei tähenda juuni kasuminumber püsivalt plussi jõudmist. «Lennunduses tuleb igapäevaselt kohanduda, sest seda nõuab turuolukord,» lausus Palmér. «Kuigi aprill-mai-juuni olid head kuud ning ka kolmas kvartal tõotab tulla positiivne, siis talve tulek on taas lennufirmale keeruline, mistõttu tänavune teine poolaasta tuleb ilmselt siiski miinusmärgiga – ehkki märgatavalt väiksemaga kui esimene.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles