Lennufirma plaan töötab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro.

Estonian Air suutis kolme kuuga vähendada kahjumit nelja miljoni euro võrra, kuude lõikes oli juuni esimene kasumlik kuu ligi kolme aasta jooksul.


Ettevõtte 2013. aasta esimese poolaasta müügitulu oli 35,7 miljonit eurot, mis on 19 protsenti vähem kui mullu samal perioodil. Puhaskahjum esimesel poolaastal oli aga 5,8 miljonit eurot, mis on 61 protsenti väiksem võrreldes sama perioodiga eelmisel aastal. Tänavu oodati poolaasta lõikes tegelikult suuremat kahjumit, seega ollakse eelmise aasta lõpus seatud plaanist isegi pisut ees.

«Tulemused näitavad, et meie ümberstruktureerimisplaan töötab,» ütles Estonian Airi tegevjuht Jan Palmér. «Suuremad muudatused on meil ettevõttes nüüd tehtud ning saame edasi minna operatiivsete plaanidega, et tagada jätkusuutlikkus.» Tema kinnitusel ootavad ees veel vaid väiksemad ümberkorraldused, nagu lendude sagedus ning graafik.

Talv tuleb keerulisem

Ehkki Palméri sõnul võib Estonian Airi praegust tegevust iseloomustada sõnadega «tavaline lennufirma», ei tähenda juuni kasuminumber püsivalt plussi jõudmist. «Lennunduses tuleb igapäevaselt kohanduda, sest seda nõuab turuolukord,» lausus Palmér. «Kuigi aprill-mai-juuni olid head kuud ning ka kolmas kvartal tõotab tulla positiivne, siis talve tulek on taas kord lennufirmale keeruline, mistõttu tänavune teine poolaasta tuleb ilmselt siiski miinusmärgiga – ehkki märgatavalt väiksemaga kui esimene.»

Jan Palmér loodab, et 2015. aasta on Estonian Airile juba kasumlik. «Sellel aastal ei tule meil kasumlik aasta juba sellepärast, et olime esimeses kvartalis nii palju kahjumis. 2014. aastal ei ole ka veel nii kindel, et me siis kasumis oleme, kuigi kahjum on siis kindlasti tunduvalt väiksem kui sellel aastal. 2015. aastaks plaanime kasumlikku aastat,» ütles Palmér.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles