Estonian Air: tulemused näitavad, et meie plaan töötab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air'i tegevjuht Jan Palmér ettevõtte majandustulemusi tutvustamas.
Estonian Air'i tegevjuht Jan Palmér ettevõtte majandustulemusi tutvustamas. Foto: Liis Treimann

Estonian Air suutis kolme kuuga vähendada kahumit nelja miljoni võrra. Kuude lõikes vaadatuna oli juuni esimene kasumlik kuu ligi kolme aasta jooksul. Rohkem kärpeid ei plaanita.

2013. aasta esimese kvartali kahjum oli 4,9 miljonit eurot, kuid teise kvartali kahjum oli 0,9 miljonit.

«Tulemused näitavad, et meie ümberstruktureerimisplaan töötab,» ütles Jan Palmér, Estonian Air’i tegevjuht pressikonverentsil. «Suuremad muudatused on meil ettevõttes nüüd tehtud ning me saame täna edasi minna stabiilse äritegevusega».

Palméri sõnul loodab Estonian Air’i esimeseks kasumlikuks aastaks 2015. aastat. «Sellel aastal ei tule meil kasumlik aasta juba sellepärast, et me olime esimeses kvartalis nii palju kahjumis. 2014. aastal ei ole ka veel nii kindel, et me siis kasumis oleme, kuigi kahjum on siis kindlasti tunduvalt väiksem kui sellel aastal. 2015. aastaks me plaanime kasumlikku aastat,» ütles Palmér, lisades, et loodetavasti läheb neil plaanitust paremini.

Rohkem kärpeid ning koondamisi Estonian Air teha ei plaani. «Loomulikult me peame kuludega väga teadlikult ja ettevaatlikult läbi käima, kuid rohkem kärpeid me enam teha ei saa. Me oleme vähendanud kulusid ligi 50 protsenti ja ka ettevõtte on töötajate poolest poole väiksem. Rohkem kokkutõmbamist me endale lubada ei saa ning ei ole ka vajalik,» lisas Palmér.

Uued muudatused Estonian Air’i struktuuris on viinud ettevõtet sinnamaani, kus rohkem lende tähendab tõepoolest ka suuremat tulu. Võrreldes varasemaga oli olukord vastupidine – mida rohkem oli lende, seda suuremad olid ka kulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles