Hanson: pole inimlik prügikonteinerit Ragn-Sellsi jaoks kella kuueks hommikul värava taha veeretada

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hanson.
Margus Hanson. Foto: Margus Ansu

Tartu Majaomanike Ühingu juhatuse esimees ja riigikogu liige Margus Hanson ütles, et Ragn-Sellsi nõue veeretada prügikonteiner omaniku poolt kella kuueks hommikul värava taha, ei ole inimlik, sest sel kellaajal inimesed alles valmistuvad päevaks.

Samuti ütles Hanson, et puhkuste ajal on inimesed pahatihti hoopis kodust eemal. Ta möönis, et on näinud mitmel pool välismaal – näiteks Saksamaal – samasugust nõuet, ent probleem lahendatakse seal nii, et konteiner viiakse värava taha juba õhtul. Meil on selle kombe rakendamisel probleeme, sest konteiner võidakse lihtsalt öösel ümber ajada.

Hanson ütles, et siin tuleks leida mingi kompromiss, näiteks nõuda, et konteiner oleks väljas kella seitsmeks. «Kuna prügiga tuleb niikuinii tegeleda, seda sorteerida ning see võtab paratamatult aega, peaks süsteem inimese jaoks olema võimalikult mugav,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles