Kruiisituristid jooksevad Tallinnale tormi

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Svetlana Zaitseva/Õhtuleht

Eile varahommikul saabus Tallinna üks selle suve suuremaid lõbusõidulaevu, pardal 3064 turisti, kelle dessant Tallinna ummistas Toompea lossiplatsi ja suveniiripoodide tualettruumid.


Kell 7 kinnitas Peterburist Tallinna jõudnud ristluslaev Emerald Princess sadamas otsad ja ligi 40 vastu tellitud bussi viisid huvilised giidide juhtimisel kuueks tunniks linna uudistama, enne kui laev asus teele järgmise sihtkoha, Poola linna Gdanski poole, kirjutab Õhtuleht.

Ristlusturistide seas oli kõige populaarsem ekskursioon «Best of Tallinn», mille jooksul näidatakse peale kesklinna veel Kadriorgu, laulukaart ja Piritat: kava on küll mahukas, ent üldsegi mitte pinnapealne.

Mitmekümneaastase tööstaažiga giid Taimi Pihel jõudis oma turismigrupile Toompeal Lossi platsil selgitada nii Eesti poliitikat, usuajalugu kui ka venestamisaega, kõige põhjalikum ja ka kõige keerulisem ekskursioon viib ka linnamüüri keskaegsetesse tornidesse.

Tööpuuduse üle Pihel ei kurda: ristlusreisijaid tuleb üha juurde ning kui eelmisel aastal käis Tallinnas 304 lõbusõidulaeva, siis tänavu on selleks arvuks planeeritud 309.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles