SVT: Saabi uueks omanikuks võib saada Koenigsegg

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saab 9-3X märtsis Genfi automessil.
Saab 9-3X märtsis Genfi automessil. Foto: AFP / Scanpix

Rootsi autotööstuse Saab Automobile uueks omanikus saab tõenäoliselt sportautode tootja Koenigsegg, teatas riikliku telekanali SVT uudistesaade Rapport.


Rapporti väitel on eellepingud juba sõlmitud, tehingu üksikasjade üle peetakse läbirääkimisi lähikuudel, vahendas Kauppalehti.



Rootsi firmat Koeniggseggi on ühe võimaliku uue omanikuna mainitud meedias korduvalt. Firma on väike ja seetõttu on selge, et üksi ta suure autotööstusega hakkama ei saa.

SVT andmetel seisab firma selja taga hoopis grupp norralastest investoreid.

Norra meedia spekulatsioonide järgi võiks Koenigseggi tegelik finantseerija olla firma aktsionäride hulka kuuluv Bård Eker, kelle ettevõte Eker Group esindab Koenigseggi Norras.

Eker rääkis hiljuti ühel seminaril, et tänapäeval ei juhita ühtegi äri nii ebaefektiivselt kui autotehast. Saabil on 1200 inseneri, samas kui «maailma kiireima auto» Koenigseggi väljatöötamiseks läks vaja vaid kümmet meest.

Christian Koenigseggi firma toodab tema enda disainitud luksuslikku sportautot Helsingborgi lähedal Skåne läänis Ängelholmis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles