Soonsein: investorit huvitab haritud põllumaa

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põld. Pilt on illustratiivne.
Põld. Pilt on illustratiivne. Foto: Heino Laiapea

Uus Maa  Harjumaa piirkonna juht Andrus Soonsein ütles, et investorite seas on kuum kaup haritud põllumaa, mis on heas asukohas ning kvaliteetse mullaga.

Sellise põllumaa eest ollakse valmis maksma kuni 2000 eurot hektari eest. Soonsein rõhutas, et investorit huvitab maatükk alates kümnest hektarist, mida saab välja rentida. Ta märkis, et põllumaadel pole tootlikkus suur – seda ei saa võrrelda näiteks korteritega -, ent investorit huvitab pikkaajaline väärtuse tõus ning turvaline rahapaigutus.

«Korralik põllumaa on taas hinnas. Saadakse ju aru, et maa toob süüa,» ütles ta ning rõhutas, et kaubaks läheb eelkõige viljakas maa, mida on haritud. «Halvim variant on võssakasvanud põld, mis pole ei põllumaa ega veel ka metsamaa – selliste maade väärtus on väga väike,» ütles ta.

Kohalikud põllumehed eelistavad Soonseina sõnul tihti maa omamise asemel seda rentida – see vähendab riske ning võimaldab põllumehel paindlikumalt majandada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles