Vichmann saab riigilt valuraha

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Aasta Ettevõtja 2012 ning Elutööpreemia laureaadi väljakuulutamine Nokia kontserdimajas.
Ärimees Marcel Vichmann koos noore kallimaga
Eesti Aasta Ettevõtja 2012 ning Elutööpreemia laureaadi väljakuulutamine Nokia kontserdimajas. Ärimees Marcel Vichmann koos noore kallimaga Foto: Viktor Burkivski

Suure tõenäosusega maksab riik Marcel Vichamnni omanduses olevale Edelaraudteele miljoneid eurosid valuraha selle eest, et võtab aasta enne lepingu lõppu üle neilt reisirongiliikluse.
 

Majandusministeeriumi pressiesindaja Martin Miido märkis, et Edelaraudteega käivad praegu läbirääkimised lepingu ennetähtaegseks lõpetamiseks. Edelaraudtee reisijate veo leping kehtib tuleva aasta lõpuni, aga valitsus võtab lähiaastail kogu reisirongiliikluse korraldamise enda õlule.

Miido ei olnud valmis täpsustama summa suurust, mida Edelaraudtee riigilt lepingust loobumise eest nõuab, kuid möönis, et hüvitis lepingu ennetähtaegse lõpetamise eest on läbirääkimiste teema.

«Majandusministeerium on edastanud lepingu ülesütlemise teate 2014. aasta algusest ja praegu käivad läbirääkimised, millised otsesed kahjud Edela­raudteel lepingu varasemast ülesütlemisest tekivad ning kui suures mahus need tekivad,» ütles Miido.

Majandusministeeriumi esindaja on varem kinnitanud, et riik soovis uute elektri- ja diiselrongide abil ümber korraldada kogu reisirongiliikluse. Kuna Edelaraudteed aga ei usaldatud, anti asja korraldamine riigifirma Elektriraudtee kätte. Edelaraudtee kommentaari ei õnnestunud saada.

Tänavu toetas riik elektri- ja diiselrongiliiklust 20,1 miljoni euroga, sellest 15 miljonit läks Edelaraudtee kaukasse. Edelaraudtee hakkab reisirongiliikluselt tulu saama ka tulevikus, sest ettevõttele kuuluvad rööbasteed Viljandi ja Pärnu suunal. 2012. aastal korjas Edelaraudtee infrasturktuuri ettevõte 5,7 miljonit eurot rööbastee kasutamise tasu. Seega võib Vichmann taotleda riigilt umbes 10 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles